Prvi obisk pri odvetniku

Dobrodošli pri odvetniku!

Situacije, v katerih potrebujemo pomoč odvetnika, se lahko precej manj stresne in lažje rešljive, če se za obisk odvetnika odločimo pravočasno. Odvetnik namreč pozna vse pravne postopke in zastaralne roke, postopke, možnosti ugovorov in metode, da uspešno ubrani vaše pravne interese. V odvetniški pisarni Silvana Jakina svojim strankam zato vedno polagamo na srce – pogovorimo se in poiščimo pravo rešitev skupaj, pravočasno.

Na tem mestu smo zbrali nekaj pogostih vprašanj, ki nam jih stranke zastavljajo pred in med prvim obiskom:

Kakšna bo cena odvetniških storitev? >>
Kako uspešni bomo v postopku? >>
Ali lahko zaupam odvetniku? >>
Koliko časa bo postopek trajal? >>
Ima odvetnik znanja, ki jih potrebuje za moj primer? >>

Kakšna bo cena odvetniških storitev?

V Odvetniški pisarni Silvana Jakina vam bomo oceno skupnih stroškov povedali vnaprej – tako ne boste v negotovosti glede cene odvetniških storitev. Ob našem prvem srečanju se bomo pogovorili o vašem primeru ter predvidenem obsegu odvetniških storitev.

Svoje storitve zaračunavamo glede na dogovor s stranko, najpogosteje je to po Zakonu o odvetniški tarifi, ki jo trenutno pri priznavanju stroškov uporabljajo tudi slovenska sodišča. Prvega, uvodnega posvetovalnega srečanja ne zaračunavamo, v kolikor se nato odločite za sodelovanje z nami.

Kako uspešni bomo v postopku?

Izid pravnega postopka je odvisen od vrste faktorjev in okoliščin. Odvetnik vam bo predstavil vaše pravne možnosti in vam svetoval o najboljši izmed njih. Pri tem vam bo pojasnil tudi, kakšen izid si lahko obetamo ter kako bo postopek potekal. Na tem mestu vam bo seveda tudi odgovoril na vsa vprašanja in vam pomagal pri odločitvi. V naši odvetniški pisarni raje odgovorimo na kakšno vprašanje več, kot enega premalo.

Ali lahko zaupam odvetniku?

Odnos med stranko in odvetnikom ureja zakon. Povsem jasno je določeno, katere so dolžnosti odvetnika ter kako lahko odvetnik ravna v postopkih. Pri pogovorih z odvetnikom vaš ščiti tudi načelo zaupnosti komunikacij med odvetnikom in stranko – to pomeni, da ves pogovor in informacije ostanejo izključno med vami in odvetnikom. V odvetniški pisarni Silvana Jakina k temu dodajamo še oseben odnos, saj verjamemo, da se zaupanje začne na povsem človeški ravni. To nam, skupaj s strokovnostjo, znanjem in izkušnjami, omogoča, da smo uspešni pri svojem delu – zaščiti vaših pravnih interesov.

Koliko časa bo postopek trajal?

Slovenska zakonodaja določa vse roke, ki jih stranke v postopkih lahko izkoriščajo. Odvetnik vam bo pri vsakem postopku pojasnil, o kakšnih časovnih obdobjih govorimo ter predstavil okvirno trajanje in razvoj pravnega postopka.

Ima odvetnik znanja, ki jih potrebuje za moj primer?

V odvetniški pisarni Silvana Jakina smo zastopali že vrsto strank – od fizičnih oseb pa do gospodarskih subjektov  in drugih pravnih oseb. Za nami je že več kot 25 let odvetniškega dela. V tem času smo dodobra spoznali vsa temeljna pravna področja ter delovanje pravosodnega sistema ter upravnih organov. Temu dodajamo še redno izobraževanje in skrb za strokovno izpopolnjevanje. Prepričani smo, da vam lahko uspešno svetujemo in pomagamo, kot smo že mnogim drugim.  Vabimo vas, da nam svojo situacijo predstavite skozi pogovor z odvetnikom!

Odvetniška pisarna Silvana Jakina je družinsko vodena pravna pisarna z več kot 25 leti izkušenj. Z znanjem in strokovnostjo vam pomagamo pri različnih pravnih težavah.

Telefon: 01/230-20-88
Email: pisarna@odvetnik-jakin.si